Herman Pieter de Boer - logo

Info

Dit is niet de officiële "Herman Pieter de Boer-website", maar het werk van een liefhebber / verzamelaar.
Deze website is in ontwikkeling.

Contact

Heeft u opmerkingen, suggesties, correcties of overige informatie? Neemt u dan gerust contact op via e-mail: info@hermanpieterdeboer.nl.

Over deze website

Ik vermoed dat het in 1988 was. Herman Pieter de Boer kwam naar de bibliotheek in Hengelo voor een lezing.
Mijn moeder en ik gingen in die tijd wel vaker naar lezingen, ook van schrijvers die ik nog niet kende. Herman Pieter de Boer kende ik alleen van naam en ik ging dus, samen met mijn moeder, onbevangen naar de lezing toe.

Herman Pieter de Boer werd vergezeld door Ine Kuhr. De avond verliep anders dan ik gewend was bij lezingen: dit was meer een voorstelling dan een lezing. De sfeer was gemoedelijk, niet zo statig en officieel zoals doorgaans het geval was bij lezingen.
Na de voorstelling verlieten we de bibliotheek en we liepen nog een stukje met Herman Pieter de Boer en Ine Kuhr mee. Als ik het me goed herinner moesten ze nog met de trein.

Na deze eerste kennismaking was mijn interesse gewekt en begon ik te verzamelen. In de jaren die volgden vond ik steeds weer iets nieuws, en zelfs nu nog kom ik uitgaven tegen waarvan ik het bestaan niet kende.

In 2011 stuurde ik Herman Pieter de Boer een fanmail; ik had op de officiële website, www.hermanpieterdeboer.nl, een e-mailadres ontdekt. Enkele dagen later ontving ik antwoord met daarin een uitnodiging telefonisch contact op te nemen.
Na enige aanmoediging van mijn vrouw heb ik gebeld en een bijzonder telefoongesprek gevoerd waarin Herman Pieter de Boer onder meer vertelde dat hij het zo jammer vond dat hij, vanwege zijn gezondheid, niet meer kon optreden.

Ik was dan ook enorm positief verrast toen bleek dat Herman Pieter de Boer op 12 oktober 2012 te gast zou zijn in "Paul Abels' Culture Club", een soort talkshow in het Vestzaktheater in Enschede. Dit was een bijzondere avond waarin het prachtig was om te zien hoe Herman Pieter de Boer in het zonnetje werd gezet. Na afloop heb ik nog met Micky Otterspoor gepraat en heeft Herman Pieter de Boer mijn exemplaar van "Het Verlangen" gesigneerd.

Na het overlijden van Herman Pieter de Boer bleef de officiële website nog een tijd actief. Hierna kwam de domeinnaam vermoedelijk in handen van een domeinkaper; de website had weinig meer met Herman Pieter de Boer te maken.
Begin april 2022 zag ik dat de domeinnaam vrij zou komen en op 23 april 2022 lukte het me de domeinnaam te registreren, waarmee ik wilde voorkomen dat opnieuw een domeinkaper ermee aan de haal zou gaan. Al snel besloot ik om de domeinnaam ook daadwerkelijk in gebruik te gaan nemen, als een soort online Herman Pieter de Boer-archief, gebaseerd op mijn eigen verzameling.

Disclaimer

Bij overname van materiaal (teksten, afbeeldingen) van deze website wordt een duidelijke link naar www.hermanpieterdeboer.nl of een andere manier van bronvermelding op prijs gesteld. Dit geldt uiteraard alleen voor het materiaal dat door mijzelf is gemaakt.

Materiaal van derden is op deze website geplaatst met toestemming van de rechthebbende en/of met inachtneming van het citaatrecht.
Hierbij wordt, voor zover bekend, altijd de bron (indien mogelijk met een directe link) en de naam van de maker vermeld.
Al dit materiaal valt onder het auteursrecht en blijft het volledige eigendom van de rechthebbende.

Bent u fotograaf, geportretteerde of anderszins rechthebbende en wilt u uw materiaal verwijderd hebben van deze website? Neemt u dan contact met mij op.

E-mailadressen en/of andere persoonlijke gegevens van bezoekers zullen nooit zomaar worden verstrekt aan derden.
www.hermanpieterdeboer.nl is onafhankelijk van opzet en wordt gemaakt zonder winstoogmerk.